Slankekur eller sundere livsstil generelt?

Vi har nu budt 2017 velkommen. Og det er efterhånden blevet en hel tradition, at når et nyt år starter, så lægger næsten alle ugebladene ud med diverse slankekure.

Og da vi ofte har spist ekstra meget gennem julen og nytåret, er det for mange oplagt lige at hoppe på en “kur”.

Det kan måske også være meget godt for nogen, at de “bare” skal følge en bestemt slankekur. Men ikke for alle!

For mange kan det nemlig skabe nogle uforudsete udfordringer på sigt, som de ikke lige har taget højde for. Og det synes jeg, er rigtig ærgerligt! For det sidste vi har brug for, hvis vi vil tabe os, er jo en fiasko!

Jeg vil gerne forklare lidt nærmere, hvorfor jeg har denne holdning. Og hvad vi kan vælge at gøre i stedet for at følge en stram “kur”.

Når vi starter på en slankekur, så er det en “kur” af en vis varighed. Det vil sige, at det er noget, som strækker sig over en bestemt periode. Og så stopper det.

Ideen med dette kan være god nok, hvis man gerne vil tabe sig lidt hurtigt og have nogle retningslinjer for, hvordan man kan smide nogen kilo uden, at skulle tænke for meget over det, da der jo ofte følge en nøjagtig plan for, hvad man må spise.

Udfordringen kan dog være, at det du skal spise under din “kur”, er en hel anden kost, end den du plejer at spise. Det kan betyde, at du skal handle ind på en anden måde, tilberede maden anderledes og måske endda spise på nogle andre tidspunkter, end du er vant til.

For at du kan gennemføre sådan en plan, skal du være utrolig godt forberedt. Derudover er det super vigtigt, at du er topmotiveret, da det ellers hurtigt kan blive “op ad bakke”, at skulle følge “kuren”.

Desuden skal du være forberedt på, hvad du har tænkt dig at stille op, når du er færdig med “kuren”.

Mit alternative forslag til alle disse “kure” er derfor, at du en gang for alle, i stedet beslutter dig for, at du generelt vil have en ny og sundere koststil.

Du taber dig måske ikke nær så hurtigt. Men måden du taber dig på, er bedre for dig, da du ikke stresser dig selv og din krop med en masse forbud og restriktioner.

Sandsynligheden for at resultatet bliver langtidsholdbart, er også meget større, da du hurtigt vil opleve, at du får mere energi. Når du gør noget for dig selv, som du oplever som positivt, bliver det hurtigt som ringe i vandet, der spreder sig!

Idet du beslutter dig for en ny og sundere koststil, kan du vælge at rette din kost til i det tempo, der passer dig. Så du tager et skridt af gangen.

Og du kan tage udgangspunkt i den kost, som du allerede spiser. Det vil på den måde gøre det meget nemmere for dig at lykkes med dit vægttab og holde det!

Du kan f.eks. starte med at gøre dit morgenmåltid sundere. Og når det er blevet en ny god vane, kan du tage det næste måltid.

Du kan også vælge at kaste et ærligt, og jeg mener ærligt, blik på hvert eneste måltid, inden du spiser det. Her kan du f.eks. kigge på, om der er noget, du kan tilføje eller skifte ud, så dit måltid bliver sundere.

Du kan også prøve at kigge på portionsstørrelsen. Er der mon noget at komme efter der?

Så hvis du gerne vil i gang med et vægttab, så vær ærlig over for dig selv. Hvad tror du, virker bedst for dig?

Slankekur eller sundere livsstil generelt?

Rigtig god fornøjelse!

 
 

Kom igang med en sundere livsstil allerede i dag - helt gratis

Tilmeld dig herunder og få din velkomstgave:

Kostkombinering - Nordiske Næringsstofanbefalinger (PDF)

+ mit nyhedsbrev:

Fornavn
Emailadresse
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *