Kan du godt lide kage?

kage1Vi er nok rigtig mange, der kan blive fristet af en lækker kage. Og det er helt ok. For kage smager jo godt. Samtidig er kage ofte noget, vi mødes med andre om.

Kage kan endda i nogle situationer give os en følelse af fællesskab. F.eks. på arbejdspladsen eller lignende.

Ønsker vi et vægttab, kan kage dog opleves problematisk for mange os. For hvis vi ikke spiser kage med de andre, opstår der måske en følelse af, at vi er uden for fællesskabet. Men hvad gør vi så?

Vi vælger selvfølgelig det, der føles rigtigt for os selv! Har vi lyst til kage, skal vi spise det. Vi kan så nøjes med et lille stykke og spise det med nydelse. Og har vi ikke lyst til kage, skal vi lade det stå.

Det der er vigtigt, at huske er, at vi har et valg. Og vores valg skal falde på det, vi føler er rigtigt for os. Det vil sige, at hvis vi vælger at tage et stykke kage, skal vi ikke have dårlig samvittighed bagefter.

Vælger vi ikke at tage et stykke kage, skal vi til gengæld heller ikke ærgre os. For så er det en beslutning, vi selv har taget.

Når vi bevidst tager et valg, har vi som regel også tænkt over, hvilke konsekvenser vores valg giver os. Og det betyder også, at vi ikke behøver, at sidde tilbage med en følelse af fiasko. Netop fordi det er vores eget valg.

Og det er faktisk det Ny Koststil handler om. Der er ikke noget man ikke må spise. Nogle ting skal vi måske bare spise i mindre mængder. Men vi har et valg! Og de valg vi tager, skal ikke give os dårlig samvittighed!

 

Foto: Sommai

 
 

Kom igang med en sundere livsstil allerede i dag - helt gratis

Tilmeld dig herunder og få din velkomstgave:

Kostkombinering - Nordiske Næringsstofanbefalinger (PDF)

+ mit nyhedsbrev:

Fornavn
Emailadresse
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *