Har du problemer med fordøjelsen?

elskdintarmFordøjelse er normalt ikke noget, vi taler så meget om. Men jeg synes, det er positivt, at der i den senere tid er kommet noget mere opmærksomhed omkring emnet, da fordøjelsen har en stor indflydelse på vores generelle helbred og velvære.

I bogen “Elsk din tarm” beskriver Lene Hansson og Christine Erritzøe bl.a., hvordan de fik deres fordøjelse i balance og hvilken betydning, det havde for dem og deres livskvalitet.

For mange går rundt og lider i stilhed på grund af en dårlig fordøjelse. Det kan være i form af oppustet mave, mavesmerter og mange andre ubehageligheder. De fleste af os har måske endda accepteret, at det nok er noget, vi må leve med.

Den gode nyhed er dog, at det ikke nødvendigvis behøver være sådan. Der er hjælp at hente. Og det starter med kosten!

Og en god start kunne være, at vi spiser mere fiberrigt i form af f.eks. frugt, grøntsager, bælgfrugter, bønner, linser, brune ris, groft brød og havregryn. Derudover skal vi huske at drikke rigeligt med vand. Mindst et par liter om dagen. Endvidere er det en rigtig god idé, at vi bevæger os hver dag. Og her er almindelig gang helt fint.

Der er selvfølgelig meget andet, du kan gøre. Som udgangspunkt vil jeg foreslå dig, at du i en periode prøver at skrive alt det ned, som du spiser og drikker (du kan downloade den gratis kostdagbog her på siden). Ved hjælp af kostdagbogen kan du hurtigt få dig et overblik over dine måltider. Og allerede her, kan det være, der danner sig et billede af, hvordan du har det i forhold til det, du har spist og drukket.

Hvis du synes, det lyder besværligt, så tænk på det som et spændende detektivarbejde, hvor belønningen kan være lige fra øget energi og velvære til et vægttab på indtil flere kilo. Husk fordøjelse skal være en fornøjelse!

 
 

Kom igang med en sundere livsstil allerede i dag - helt gratis

Tilmeld dig herunder og få din velkomstgave:

Kostkombinering - Nordiske Næringsstofanbefalinger (PDF)

+ mit nyhedsbrev:

Fornavn
Emailadresse
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *